Vätgas i det svenska energisystemet – affärsperspektiv, applikationer och hållbart energisystem

Författare:

|

Datum:

|

[vc_row][vc_column][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZlbWJlZC5hY2FzdC5jb20lMkY1ZjJiYmU4NWI0NDg5MjVjZjAwZjY1YzklMkY2MzM2ZTVlNzg4YzUxZjAwMTIzNGE3MjUlMjIlMjBmcmFtZUJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjEwMCUyNSUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjE5MHB4JTIyJTNFJTNDJTJGaWZyYW1lJTNF[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text disable_pattern=”false” css=”.vc_custom_1662120514674{margin-bottom: 0px !important;}”]

Vätgasens roll i det svenska energisystemet har under det senaste året gått från ”om” till ”när”. Med hjälp av vätgasen kan vi lagra energi över tid och rum – en viktig pusselbit i omställningen av vårt energisystem. Sverige har, med sin stora andel förnybar energi, en stor potential för att tillverka och tillämpa denna gröna vätgas, bl.a. som fordonsbränsle och till nätstabilitet.

Genom att introducera vätgas i det svenska energisystemet påverkas bl.a. elnätet, transportsektorns infrastruktur och befintliga affärsmodeller. Affärsperspektivet är beroende av fler aktörer där samverkan och långsiktighet är viktiga beståndsdelar. Många pilotprojekt inom vätgas drivs just nu i Sverige, bl.a. storskaliga satsningar inom industriella applikationer så som Hybrit och H2 Green Steel.

Lär dig mer på vår högaktuella kurs Vätgas i det svenska energisystemet!

[/vc_column_text]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Följ oss på LinkedIn!

Håll dig uppdaterad om våra högaktuella kurser, exklusiva erbjudanden, konferenser, nyhetsbrev och mycket, mycket mer!

 

Scanna QR-koden för att ta dig till vår sida eller klicka här!

You have Successfully Subscribed!