Intervju med Gernot Schäfer från EFESO om AI i gränslandet mellan IT och OT

Författare:

|

Datum:

|

AI i gränslandet mellan IT och OT – så navigerar du framgångsrikt

Digitaliseringen har fått ny kraft i och med AI. Hur ska företag navigera rätt och mest effektivt i denna komplexa omvandlingsprocess? I en intervju med Gernot Schäfer, partner på EFESO, utforskar och diskuterar vi komplexa frågor som AI, digitala tvillingar, AGV och Cobotar och deras implikationer för företag.

– I stället för att vänta på en mirakelteknik som kan lösa allt, måste vi använda metoder som inkluderar en övergripande arkitektur, mål och plan för att identifiera vad processen kräver och vilka tekniker som ska användas.

Gernot Schäfer betonar att denna metod har visat sig vara praktiskt framgångsrik.

Lyckas med digital transformation

Utmaningen med att modernisera äldre system och processer, ofta kallade arv/legacy-system, uppstår på grund av dess komplexitet och en blandning av manuella och automatiserade processer. Dessa äldre system inkluderar programvaror och datalagring som inte längre är helt kompatibla med dagens tekniska framsteg. Utmaningen är hur företag framgångsrikt kan navigera den digitala transformationen trots dessa hinder.

– Det är den viktigaste utmaningen i all industriell digital transformation. Användningen av digitala tvillingar, AGV, AI och Cobotar börjar med att man tar itu med hur man kan föra in det i befintliga miljöer. Detta är relevant på alla nivåer i fabriken: äldre maskiner, data, åtkomstteknik, anslutningsmöjligheter, anpassade SAP- eller MES-applikationer.

Gernot Schäfer påpekar att industriföretag kan lösa denna utmaning genom att klargöra två allmänna frågor.

– För det första, hur ser målarkitekturen ut? Här ingår till exempel att ta reda på vad som kan och inte kan återanvändas från äldre lösningar. För det andra handlar det om att beskriva vägen för att uppnå dessa mål, inklusive stegvisa ersättningsstrategier, så att kontrollen över hela processen och den övergripande datamodellen inte går förlorad.

Klicka här för att läsa hela intervjun med Gernot Schäfer! 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsatt intresserad av ämnet? 

Ny Teknik Education arrangerar konferensen Industriell AI – The Perfect Storm den 5 december 2023 på Blique by Nobis i Stockholm!

Förutom Gernot Schäfer, medverkar Tero Ojanperä, Chairman, SILO AI, Mats Agervi, CEO, Combient, Mikael Larsson, CDO, Volvo Group Trucks Operations, Fredrik Heintz, Professor, Linköpings Universitet, Maria Stranne, Director Digital Engineering & Innovation, SKF Technology Development, Jörgen Gustafsson, Research Director AI, Ericsson, Mikael Cato, CDO, Scania och många fler.

Säkra din plats idag!

Läs mer och anmäl dig här: Industriell AI – The Perfect Storm – Ny Teknik Education

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.