5 tips för en lyckad transformation

5 tips för en lyckad transformation – vad driver förändring i din bransch?

Författare:

|

Datum:

|

5 tips för en lyckad transformationI grund och botten är det inte så märkvärdigt. Alla nya tekniker ger nya möjligheter att bedriva affärer eller utöva sin verksamhet på. Det har alltid varit så och kommer alltid förbli så. Det är en av drivkrafterna för teknikutvecklingen. Ny teknik, nya aktörer, men samma effekt på organisationer. Just nu är vi på väg in i en digital tsunami med en ny våg av IT-driven konkurrens som ändrar förutsättningar och spelregler för hur organisationer bedriver sin verksamhet.

Effekten på organisationer kommer att bli (och är redan idag!) stor. Utmaningen är att anpassa och transformera verksamheten samtidigt som den befintliga vardagliga verksamheten måste fortgå som vanligt.

Hur gör man då detta i praktiken? Vi träffade två av lärarna på Edlegios kurs Certifierad transformationsspecialist, Anders Persson och Steve Brdarski, för att få tips på hur vi förbättrar vår förmåga till ständiga förändringar och för att reda ut några begrepp.

Ordet transformation, och speciellt digital transformation, används slentrianmässigt idag av i princip alla, men med olika innebörd beroende på vilken bransch man kommer ifrån. Men vad betyder det i praktiken? Anders Persson förklarar:

– Det blir rätt svårt att förstå vad digitala transformationer innebär och vad olika aktörer menar när alla använder uttrycket men med olika betydelse. Digitalisering innebär att information och informationshantering översätts till digitala medel. Däremot att införa effekterna av digitaliseringen innebär att en organisation behöver genomgå en (digital) transformation. Det är två helt skilda saker.

Steve fortsätter:

– En digital transformation med Anders definition omfattar förändringar i teknik, nya affärsmodeller och hur verksamheten utför sitt arbete och organiserar sig. Detta sammantaget blir mer komplicerat än att bara prata om tekniken som är den lätta delen. Ständig förändring blir imorgon det nya normaltillståndet. Då behövs personer i organisationen som har kunskap och förmåga att hjälpa organisationen genom (större eller mindre) förändrings- och transformationsprojekt.

Anders fyller i:

– Tanken med utbildningen Certifierad transformationsspecialist är att bestycka deltagarna och deras organisation med verktyg och förmåga att leda och utveckla sin organisation under ständig förändring. Utbildningen ger en helhetsförståelse för transformationsledning. Grovt förenklat kan man säga att resultatet av en lyckad transformation beror på kvalitén i den tekniska lösningen man vill införa, kompetensen hos den genomförande organisationen, och slutligen acceptansen hos den mottagande parten.

Det är här utbildningen Certifierad transformationsspecialist kommer in. Utbildningen ger dig en helhetsförståelse för:

  • Hur du designargenomför och leder transformationsinitiativ.
  • Hur du bygger en framgångsrik organisation för att genomföra transformationen.
  • Hur du säkerställer att förändringen får fäste i organisationen och ger önskat resultat.

 

5 tips för en lyckad transformation

  • Se till så att du har ledningens aktiva stöd i transformationen.
  • Använd en affärsdriven visions-, mål-, och lösningsarkitektur.
  • Anpassa din styrmodell utifrån den verksamhet du verkar i – hitta inte på något nytt.
  • Analysera och kartlägg tidigt hur organisationen kommer att påverkas av förändringen.
  • Involvera verksamheten i förberedelserna av transformationen.

En genomförandeorganisation som förstår innebörden av punkterna ovan och hur man integrerar komponenterna som förstärkande faktorer har större sannolikhet att lyckas genomföra den digitala omställningen.

 

Bli Certifierad transformationsspecialist i vår!

Som Certifierad transformationsspecialist får du verktygen och förmågan att hjälpa din organisation genom (större eller mindre) förändrings- och transformationsprojekt.

Till din hjälp får du en strukturerad metodik för att driva transformationsprojekt där befintlig verksamhet balanseras, växelverkar och integreras med införandet av det ”nya”.

Du får verktyg för att få med alla relevanta funktioner och roller i transformationsprocessen och du lär dig hur du utarbetar en strategi för att säkerställa bestående resultat.

Som Certifierad transformationsspecialist blir du organisationens verktyg för hållbar förändring och långsiktig konkurrenskraft.

 

Missa inte vår Early Bird-rabatt!

Om du anmäler dig till Certifierad transformationsspecialist senast den 20 december så får du 15 procent rabatt på kursavgiften.

Ange koden EBCETR i rutan för Rabattkod vid registrering till utbildningen på kurswebben.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta Edlegio här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Följ oss på LinkedIn!

Håll dig uppdaterad om våra högaktuella kurser, exklusiva erbjudanden, konferenser, nyhetsbrev och mycket, mycket mer!

 

Scanna QR-koden för att ta dig till vår sida eller klicka här!

You have Successfully Subscribed!