Intervju med Microsofts teknikchef

Författare:

|

Datum:

|

Microsofts teknikchef utbildar ingenjörer i snabbkurs

IT, hållbarhet och förhandlingsteknik är exempel på tre högaktuella teman i en ny utbildningsserie som i dagarna lanserats av Ny Teknik Education. En helt ny utbildningsportfölj bestående av ett 30-tal kurser i det så kallade On Demand-formatet, ett format som säkerställer utbildning på användarens villkor.

“On Demand-formatet ger deltagarna möjlighet att utbilda sig när de vill, var de vill och på vilken skärm de vill” säger Christian Helgesson, vd för Ny Teknik Education och fortsätter, “vi utbildar ingenjörer, olika yrkesroller inom IT-området, beslutsfattare och målgrupper inom teknikintensiva företag och industrier som är vana vid modern teknik och uppskattar nya flexibla leveransformat”.

Ämnesmässigt så spänner den nya utbildningsportföljen från energiområdet, IT och hållbarhet till förhandlingsteknik, transformation av komplexa tekniska system och cybersäkerhet. Vi ställde ett par frågor till ett urval av kursledare för att få en djupare förståelse för vad som gör just deras ämne så viktigt. En kursledare är Daniel Akenine som till vardags arbetar som nationell teknikchef för Microsoft Sverige, men som också är expert på, och brinner för, IT-arkitektur.

Varför är det viktigt att utbilda sig inom IT-arkitektur?

”IT-arkitektur är viktigt därför att alla organisationer behöver hantera komplexitet och en IT-arkitekt har den unika kompetens som behövs.” säger Daniel Akenine och fortsätter, ”komplexitet kommer aldrig att försvinna av sig själv, däremot kan metoderna för hur man hanterar den och den kompetens man behöver förändras.”

Vad hoppas du att deltagarna tar med sig efter avslutad kurs?

“En ökad förståelse för hela området IT-arkitektur och hur det hänger samman” säger Daniel, och fortsätter, ”jag tycker att tillgängligheten är en stor fördel med just denna kurs.”

 

 

 

 

 

 

 

Läs hela artikeln och intervjuer av kursledare för förhandlingsteknik och om nya regleringar inom hållbarhetsområdet här: Microsofts teknikchef utbildar ingenjörer i snabbkurs (nyteknik.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.