Thought Leadership-podden

2. Hur kan AI hjälpa oss arrangera stora publika events på ett smittsäkert sätt mitt i pågående Corona-pandemi?

Författare:

|

Datum:

|

,

[vc_row][vc_column][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZwbGF5ZXIuYWNhc3QuY29tJTJGdGhvdWdodC1sZWFkZXJzaGlwLXBvZGRlbiUyRmVwaXNvZGVzJTJGMi1odXIta2FuLWFpLWhqYWxwYS1vc3Mtc2thcGEtc3RvcmEtcHVibGlrYS1ldmVudHMtcGEtZXR0LXNtJTIyJTIwd2lkdGglM0QlMjIxMDAlMjUlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjIxMTBweCUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1601044922139{margin-bottom: 0px !important;}”]

Intervju med Christer Bodell

I samband med Corona-pandemin har Folkhälsomyndigheten, för att förhindra smittspridning, satt en gräns på folksamlingar på max 50 deltagare. Det har ju i princip helt satt stopp för stora sportevenemang, kulturella evenemang, konserter, konferenser och andra liknande aktiviteter som bygger på att lite större grupper av människor samlas.

Många branscher efterlyser nu framkomliga vägar för att kunna återuppta sina verksamheter igen – kanske inte i full skala, men man vill försöka hitta sätt där man kan återuppta verksamheten på en viss nivå, samtidigt som man tar hänsyn till smittspridning och hittar strategier för säkra evenemang.

Nyligen höll de ansvariga ministrarna Amanda Lind och Mikael Damberg en presskonferens där man lät meddela att regeringen nu gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att komma med nya riktlinjer som ska träda i kraft 1 oktober för att kunna tillåta fler människor på arenorna.

Men hur arrangerar man stora publika evenemang på ett säkert sätt utifrån ett smittspridningsperspektiv? Det visar sig att Artificiell Intelligens (AI) kan ha en viktig roll att spela här.

Christian Helgesson intervjuar AI-experten Christer Bodell som till vardags arbetar med att lösa komplexa optimeringsproblem med hjälp av AI.

Är du intresserad av att lära dig mer om Analytics och Artificiell Intelligens (AI)? Våra onlinekurser ger dig såväl grundkunskap som fördjupad kunskap:

Läs mer här om onlinekursen The Foundations of Analytics

Läs mer här om onlinekursen Advanced Analytics[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.