In Inspiration

Läs debattartikeln författad av vår samarbetspartner Gunnar Johansson tillsammans med Johan Nyström, som publicerades i Svenska Dagbladet. Vill du ta pulsen på ämnet transportinfrastruktur? Anmäl dig till Ny Teknik Educations event Framtidens transportinfrastruktur i oktober! Klicka här för att anmäla dig!

Utdrag ur artikeln: Regeringen bör hämta inspiration från Norge och upprätta ett bolag för att återta det eftersatta underhållet och stärka produktiviteten i infrastruktur­byggandet. Det skriver två debattörer.

Sprickor i rälsen, potthål i vägen, broar som måste stängas, uttjänade spårväxlar och undermålig bärkraft i vägkroppar under asfalten. År av eftersatt underhåll har gett Sverige en försämrad infrastruktur. Samtidigt ökar näringslivets efterfråga av fossilfria transport­alternativ, efterfrågan på tågbiljetter sätter nya rekord och elektrifieringen av vägsektorn är avgörande i omställningen. Nyligen vittnade flera företag i krismöte med infrastruktur­ministern Andreas Carlson om svårigheter att få ut sina varor till kunder. Det eftersatta underhållet kommer växa med innevarande nationell plan som sträcker sig till 2033.

Klicka här för att läsa hela debattartikeln!

0